Sunday, May 6, 2007

Τελευταίες μέρες

Οι τελευταίες μέρες στην Αθήνα ήταν γεμάτες με τρέξιμο για να τελειώσουν όλες οι δουλειές και ξενύχτια για να δω γνωστούς και φίλους. Άκουσα άπειρες ιστορίες στρατού, σε σημείο που να θεωρώ τον εαυτό μου σχεδόν παλιό! :)

Σαν καλός ερευνητής έκανα κι ένα καλό literature review. Το πιο αστείο απ'όλα είναι ο στρατιωτικός κανονισμός 20-1, που καθορίζει σχεδόν τα πάντα στη ζωή του στρατού. Για παράδειγμα, το πως να χαιρετάς ανώτερους ή σύμβολα (σημαία). Αντιγράφω αποσπάσματα:

β. Οι οδηγοί ποδηλάτων, αν είναι δυνατή η στερέωση του ποδηλάτου, κάνουν τις ίδιες ενέργειες με τους οδηγούς των αυτοκινήτων, διαφορετικά, αφού πάψουν να κινούνται, στέκονται επάνω στο ποδήλατο, έχουν τα πόδια στο έδαφος και ενώ κρατούν το σύστημα οδηγήσεως με τα δυο χέρια, γυρίζουν ζωηρά το κεφάλι και το βλέμμα προς τα τιμώμενα σύμβολα ή υψηλά πρόσωπα.
γ. Αυτοί που οδηγούν φορτηγά κτήνη σταματούν, κάθονται προσοχή, γυρίζουν ζωηρά το κεφάλι και το βλέμμα προς τα τιμώμενα σύμβολα ή υψηλά πρόσωπα και κρατούν τα κτήνη με το δεξιό χέρι, όπως ορίζεται στο σχετικό Κανονισμό.

Για να δούμε τι άλλο θα δούμε! Σε λίγες ώρες φεύγω για Καλαμάτα με φίλους που μένουν εκεί και είχανε έρθει Αθήνα για το Σαββατοκύριακο.
Καλή αντάμωση σε λίγες μέρες ελπίζω!

5 comments:

gerasimos said...

Καλά το 'σύστημα οδηγήσεως' και τα 'φορτηγά κτήνη' άπαικτα!. Καλό ταξίδι και καλή αρχή...:-)

Giannis said...

ei,

amigo καλά στρατά και καλός πολίτης.

Ολα αυτά που εξιστορείς στο blog σου εως τώρα δεν είναι πολύ παράλογα...
ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΣ.

You will see, you will see
απλά κοίτα να περάσεις όσο καλύτερα μπορείς και μην σε νοίαζει για τίποτα μέσα στα στρατα. ο καιρός να περνάει που λένε.

Ευπηθώς αναφέρω Ναυτης Ρ/Ε Α' 2001.

Anonymous said...

χα χα φοβερός ο στρατός

καλή αντάμωση κ τα λέμε περιμένουμε ποστ

mamapatrida said...

Επέστρεψα χτες με άδεια ορκωμοσίας και ελπίζω σύντομα να προλάβω να ανεβάσω ένα ποστάκι για να γελάσετε κι εσείς λίγο! :)

seaina said...

Χα χα!! Καλά να περνάς και όσο το δυνατό πιο ανώδυνα!!